Logo element

Träna

Bli en bättre spelare med individanpassad golfträning

Sankt Jörgen Park GC är ett Balance Golf Center. Balance Golf är ett beprövat och faktabaserat golfkoncept som utgår från att alla individer har egna unika förutsättningar för att spela golf och därmed också bör svinga individanpassat. Genom screeninganalys och utvecklande handlingsplaner i form av privatlektioner eller gruppkurser kan vi möta dig där du är och hjälpa dig med dina golfutmaningar, oavsett nivå och målsättning.

GOLFKURSER med fokus på individanpassad golf

Inspirerande golfkurser för dig som vill utveckla din golf till nästa nivå

Boka in dig på någon av våra 2-timmars kurser och utveckla din golf tillsammans med Balance Golf. Våra Golfutvecklare Tommy Billberg och Erik Blomqvist tar dig genom inspirerade kurser och utlovar aha-upplevelser och enkla verktyg som gör din träning roligare, tydligare och ger mer resultat. Alla spelare välkomnas, oavsett nivå.

Se alla datum och tider för kurserna genom att klicka på ”Läs mer” och boka plats via knappen längre ned.

Datum & tider:

 • 27/9, kl. 17.30-19.30: 2-timmars kurs – Närspel – Bli trygg runt green.

I denna kurs tränar vi på slagen runt green och lär oss mer om balansens betydelse för ren bollträff, olika underlag och lutningar.

Golfutvecklare: Tommy Billberg
Pris: 595 kr/person (exkl. bollar)

 

Boka kurs

UTVECKLA DIN GOLF PÅ LUNCHEN

Lunchträning med Tommy Billberg

Vill du få in golfträning på lunchen? Vårt senaste tillskott, Tommy Billberg (känd från C More Golf), leder dig genom träningen och hjälper dig att utveckla din golf. Lunchträningen kommer att ha olika teman och områden varje tillfälle och du väljer själv vilket eller vilka pass du vill boka in dig på.

Se datum för lunchträningspassen genom att klicka på ”Läs mer” och boka via knappen nedan.

Pris: 295 kr/lunchpass (exkl. bollar)
Antal platser: 8 platser/lunchpass

Datum för lunchträning:

 • 27/9, kl. 12.00-13.00 – Sving/Bollträff
 • 29/9, kl. 12.00-13.00 – Närspel/Pitch
Boka lunchträning

Heldag för damgolfare

Balance Golf Ladies Camp med Carin Hjalmarsson & Erik Blomqvist

Vill du få med dig nycklarna för att kunna prestera bättre på banan, både i det mentala spelet och i praktiken? Välkommen till en heldag med fokus på individanpassad golf för damer. Under dagen cirkulerar du på olika områden där du får vidareutveckla flera delar av golfen; det mentala spelet, driver, puttning och ditt viktigaste verktyg – din individanpassade golfsving! Häng med på en rolig och lärorik dag fylld med golfglädje, inspiration och ny kunskap.

Klicka på ”Läs mer” nedan för mer info.

Kursen vänder sig till alla damgolfare, oavsett nivå. Det är du och din golfutveckling som står i fokus och vi möter dig där du är.

Datum & tid: Söndag 18/9, kl. 10.00-16.00
Golfutvecklare: 
Carin Hjalmarsson & Erik Blomqvist
Pris:
 1295 kr/person exkl. bollar (swish-betalning sker på plats)

Boka din plats
Svingar golfklubba på green

KURSSTART V.39

7-veckors utvecklingskurs

Utvecklas som golfare med Balance Golfs 7-veckorskurs! Här fokuserar vi på att du ska hitta din personliga golfsving anpassad efter din kropp, kraftkälla och rörelseförmåga.

7-veckors kurserna riktar sig till dig som vill träna regelbundet och utveckla golfen kontinuerligt inför och under säsongen. Genom ökad förståelse för din golfsving och din kropps förutsättningar kommer du få med dig rätt verktyg för hur du skapar en bättre bollträff och genererar mer kraft i dina slag. Vi utlovar lärorika timmar och aha-upplevelser tillsammans med andra nyfikna golfare. Målet med kurserna är att du ska öka din spelglädje och få med dig enkla verktyg som gör din träning roligare, tydligare och ger mer resultat.

Kurserna finns i flera utvecklingssteg (steg 1-steg 5) vilket innebär att det alltid finns ett nästa steg för dig som vill fortsätta din golfutveckling. Om du inte har gått någon av kurserna tidigare börjar du alltid med steg 1, oavsett nivå. Detta är din personliga utvecklingsresa och du kommer att få stöttning på individuell nivå och hjälp med dina golfutmaningar. Varje kurs består av 7 kurstillfällen:

 • Steg 1 – Använd din kropp rätt, på ditt sätt. I denna kurs får du fördjupa dig i din kropp och lära dig hur du svingar efter dina förutsättningar. Målsättningen är att efter kursen är slut skall du hittat din sving som är anpassat efter dig.
 • Steg 2 – Synka dina krafter fören kraftfullare golfsving. I denna kurs kommer du lära dig hur du genererar kraft anpassat efter dina kroppsförutsättningar som du lärt dig i Steg 1.
 • Steg 3 – Optimera din bollflykt efter din kroppsbyggnad och kraftkälla. I denna kurs kommer du lära dig att anpassa din naturliga bollflykt efter dina kroppsförutsättningar och hur du genererar kraft.
 • Steg 4 – Träna på att tävla (eller bara spela) och få ut det du utvecklar på banan. Allt du lärt dig på de tidigare kurserna kommer du bli testad på så att du får bästa möjliga chans att få med dig det du lärt dig på banan. Målsättningen är att du skall bli tryggare och spela bättre på golfbanan.
 • Steg 5 – Utvecklingskortet. Efter att du klarat dig igenom Steg 1-4 kommer du erbjudas plats i vårt utvecklingsprogram som bygger på periodiserad träning uppdelat under tre terminer. Detta program är perfekt anpassat för dig som önskar kontinuerlig återkoppling och utveckling.

Pris: 2395:- för 7 tillfällen á 90 minuter (exkl. bollar)

Läs mer, se tider & boka

CUTOM fitting MED PING

Individuell utprovning av klubbor från PING

Längtar du efter en ny driver, putter, wedge eller ett helt nytt set? Nu har du chansen att prova ut anpassade klubbor från PING. Experter från PING gästar oss och hjälper dig att hitta rätt.

När: Datum för september kommer inom kort.
Pris: Kostnadsfri utprovning (rangebollar ingår ej)
Plats: SJP Rangen samt övningsområden

Vi rekommenderar att boka upp 30 min för utprovning av enskild klubba (t.ex. putter, wedge, driver, fairway wood eller hybrid), 45 min för utprovning av järnset och 60 min utprovning för komplett utrustning.

Skicka ett önskemål om tid och vad du vill prova ut, så återkommer vi med bekräftelse. Notera att vi har begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Använd knappen nedan för att skicka en förfrågan.

Boka din tid

UTVECKLA DIN INDIVIDUELLA SVING

Avancerad screeninganalys

Sankt Jörgen Parks golfstudio är en av Sveriges mest högteknologiska studios. Här finns en Swing Catalyst 3D Motion Plate (en världsledande kraftplatta unik i sitt slag), en Trackman (världsledande bollradar) och kameror i tre olika vinklar som ger en exakt analys av din golfsving. Det innebär att vi kan göra en avancerad screeninganalys, lägga grunden för din framtida golfsving och ta fram en individanpassad handlingsplan för din golfutveckling.

Analysen är 50 minuter och kan följas upp av ytterligare lektioner kopplade till handlingsplanen. Vår avancerade screeninganalys består av 3 delar:

 • Vi mäter din kropps skelettstruktur, leder och rörelseförmågan. Detta skapar förutsättningarna för din golfsving.
 • Vi mäter hur du genererar kraft och hur du kan anpassa det efter din kropps förutsättningar för att kunna slå längre och mer kraftfullt.
 • Genom vår algoritm kan vi därefter individanpassa din rörelse och vägleda dig i hur du ska svinga utifrån ett anatomiskt och motoriskt sätt, kopplat till en önskad bollflykt. Vi hjälper dig genom att ta fram ett anpassat grepp, anpassad uppställning, anpassad bollplacering och ett anpassat dynamiskt sikte utifrån dina förutsättningar. Tillsammans sätter vi en handlingsplan framåt för din personliga golfutveckling.
Boka din screeninganalys
Balance Golf

INDIVIDANPASSADE GOLFLEKTIONER med erik & tommy

Utveckla din golf hos oss

Boka en golflektion hos oss och se fram emot en ren bollträff. Varje gång! På plats för att hjälpa dig finns våra professionella och personliga Balance Golfutvecklare – Erik Blomqvist & Tommy Billberg. Vi erbjuder privatlektioner, parlektioner, kurser och golfutveckling ute på banan. Se våra populäraste alternativ och priser nedan.

Golfutveckling, 1 person:

15 min – 395 kr
30 min – 795 kr
45 min – 995 kr
60 min – 1195 kr

Golfutveckling, 2 personer:

45 min – 1495 kr
60 min – 1995 kr

Golfutveckling på banan, 1-4 personer:

3 h, 9 hål – 5995 kr (Greenfee tillkommer för icke-medlemmar)

Boka golflektion

Kursalternativ

Grönt kort 2022 – nybörjarkurs i golf

Nybörjare i golf? Boka då “Grönt Kort” – utbildningen för nya golfare som syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att snabbt komma ut på banan och få en bra start på din golfkarriär. Här får du lära dig grunderna i spelet och får tips och råd kring hur du ska tänka och träna för att utveckla ditt personliga golfspel.

Erik och kollegor utvecklar dig som golfare

Vår erfarna och passionerade Golfutvecklare Erik Blomqvist ansvarar för vår träningsverksamhet. Tillsammans med andra Balance Golfutvecklare erbjuder vi lektioner, kurser och event. Titta in på eventkalendern för att ta del av vårt kursupplägg. 

 

Erik Blomqvist

Erik vet vad som är individuellt viktigt för att spela bra golf. Han var den som startade Balance Golf och har bland annat tagit fram en rörelsemodell för golfarens individuella förutsättningar, liksom är den förste i världen som har mottagit certifieringen Swing Catalyst. Erik reser över hela världen och föreläser om biomekanik och individanpassad svingrörelse.

Balance Golfutvecklare – över 30 st i Sverige

Du som golfare är alltid vårt fokus. Tillsammans hjälper vi Golfutvecklare varandra att vara i framkant gällande inlärning och coachning i golfens alla delar. Det innebär för dig som golfare att vi lättare kan förstå din unika fysiska förutsättning och hjälpa dig till en enkel, skonsam och kraftfull svingrörelse så att du kan spela bättre golf, ha mer glädje i både spela och träning samt spela golf hela livet.