Logo element

Träna

Bli en bättre spelare med individanpassad golfträning

Sankt Jörgen Park GC är ett Balance Golf Center. Balance Golf är ett beprövat och faktabaserat golfkoncept som utgår från att alla individer har egna unika förutsättningar för att spela golf och därmed också bör svinga individanpassat. Genom screeninganalys och utvecklande handlingsplaner i form av privatlektioner eller gruppkurser kan vi möta dig där du är och hjälpa dig med dina golfutmaningar, oavsett nivå och målsättning.

BÖRJA SPELA GOLF

Grönt kort 2023 – nybörjarkurs i golf

Nybörjare i golf? Boka då “Grönt Kort” – utbildningen för nya golfare som syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att snabbt komma ut på banan och få en bra start på din golfkarriär. Här får du lära dig grunderna i spelet och får tips och råd kring hur du ska tänka och träna för att utveckla ditt personliga golfspel.

Detta ingår i grupputbildningen:

 • 6 timmars praktik
 • Lån av klubbor under kurstillfällena
 • Inloggning till Svenska Golfförbundets teoriutbildning på webben
 • Handlingsplan framåt med din golfutveckling

Pris: 1595 kr

Se kurstillfällen & boka

ERBJUDANDE – SÄSONGSTRÄNING

Individanpassat träningspaket

För dig som vill ha en individanpassad handlingsplan för säsongen och träna regelbundet tillsammans med en Balance Golf Coach. Vi erbjuder ett screening- och lektionspaket som ger dig en rolig, utmanande och lärorik säsong. Målsättningen är att du skall veta hur du ska utvecklas och få verktygen för att träna på rätt sätt för bättre resultat.

Du kan välja att boka paketet privat, i par eller i mindre grupp (3 personer). Läs mer om de olika alternativen genom att klicka på Läs mer nedan.

Säsongspaket – 1 person

Detta ingår:

 • 1 screening 50 min
 • 4 privatlektioner á 60 min
 • Rangebollar

Pris: 4995 kr

Säsongspaket – 2 personer

Detta ingår:

 • 1 screening/person
 • 4 lektioner á 60 min
 • Rangebollar

Pris: 3495 kr/person

Säsongspaket – 3 personer

Detta ingår:

 • 1 screening/person
 • 4 lektioner á 90 min
 • Rangebollar

Pris: 2995 kr/person

 

Boka paket

damdag 6 JUNI

Balance Golf Ladies Camp

Få med dig nycklarna för att kunna prestera bättre på banan – både i det mentala spelet och i praktiken.

Varmt välkommen till en heldag med individanpassad golfträning för damer. Dagen bjuder på varierade pass med fokus på sving, närspel och puttning.

Häng med på en rolig och lärorik dag fylld med golfglädje, inspiration och ny kunskap.

Kursen vänder sig till alla damgolfare, oavsett nivå.

Tisdag 6/6 (Nationaldagen), kl. 09.00-16.00

Golftränare: Erik Blomqvist & ev. gästtränare

Antal platser: 16

Pris: 1295 kr/person (lunch tillkommer)

Boka plats

PING dEMODAG 11 juni

Boka kostnadsfri utprovning av nya klubbor från PING

Dags för nya, individanpassade klubbor? Söndag 11 juni kl. 10.00-15.00 kommer PING på besök till Sankt Jörgen för demodag och utprovning av den nya G430-serien. För att du ska få så bra hjälp som möjligt och kunna prova ut klubbor i lugn och ro önskar vi att du bokar en tid. Utprovningen är självklart helt kostnadsfri.

Använd knappen nedan för att maila din förfrågan tillsammans med vad du önskar prova ut:

 • Järnset – cirka 30 minuter
 • Metalwoods – cirka 30 minuter
 • Kombo av järn & metalwood (dvs full bag) – cirka 60 minuter
Skicka förfrågning om utprovning

LÄGG GRUNDEN FÖR golfsäsongen 2023

Avancerad screeninganalys

Sankt Jörgen Parks golfstudio är en av Sveriges mest högteknologiska studios som används flitigt året runt. Här finns en Swing Catalyst 3D Motion Plate (en världsledande kraftplatta unik i sitt slag), en Trackman (världsledande bollradar) och kameror i tre olika vinklar som ger en exakt analys av din golfsving. Tillsammans med Balance Golf’s unika screeningprocess betyder det att vi kan göra en avancerad screeninganalys och ta fram en individanpassad handlingsplan för din golfutveckling.

Analysen är 50 minuter och kan följas upp av ytterligare lektioner kopplade till handlingsplanen. Vår avancerade screeninganalys består av 3 delar:

 • Vi mäter din kropps skelettstruktur, leder och rörelseförmågan. Detta skapar förutsättningarna för din golfsving.
 • Vi mäter hur du genererar kraft och hur du kan anpassa det efter din kropps förutsättningar för att kunna slå längre och mer kraftfullt.
 • Genom vår algoritm kan vi därefter individanpassa din naturliga svingrörelse och vägleda dig i hur du ska svinga utifrån ett anatomiskt och motoriskt sätt, kopplat till en önskad bollflykt. Vi hjälper dig genom att ta fram ett anpassat grepp, anpassad uppställning, anpassad bollplacering och ett anpassat dynamiskt sikte utifrån dina förutsättningar. Tillsammans sätter vi en handlingsplan framåt för din personliga golfutveckling.
Boka din screeninganalys
Svingar golfklubba på green

POPULÄRT

7-veckors utvecklingskurs

Utvecklas som golfare med Balance Golfs 7-veckorskurs! Här fokuserar vi på att du ska hitta din personliga golfsving anpassad efter din kropp, kraftkälla och rörelseförmåga.

7-veckors kurserna riktar sig till dig som vill träna regelbundet och utveckla golfen kontinuerligt inför och under säsongen. Genom ökad förståelse för din golfsving och din kropps förutsättningar kommer du få med dig rätt verktyg för hur du skapar en bättre bollträff och genererar mer kraft i dina slag. Vi utlovar lärorika timmar och aha-upplevelser tillsammans med andra nyfikna golfare. Målet med kurserna är att du ska öka din spelglädje och få med dig enkla verktyg som gör din träning roligare, tydligare och ger mer resultat.

Kurserna finns i flera utvecklingssteg (steg 1-steg 5) vilket innebär att det alltid finns ett nästa steg för dig som vill fortsätta din golfutveckling. Om du inte har gått någon av kurserna tidigare börjar du alltid med steg 1, oavsett nivå. Detta är din personliga utvecklingsresa och du kommer att få stöttning på individuell nivå och hjälp med dina golfutmaningar. Varje kurs pågår i 7 veckor.

 • Steg 1 – Använd din kropp rätt, på ditt sätt. I denna kurs får du fördjupa dig i din kropp och lära dig hur du svingar efter dina förutsättningar. Målsättningen är att efter kursen är slut skall du hittat din sving som är anpassat efter dig.
 • Steg 2 – Synka dina krafter fören kraftfullare golfsving. I denna kurs kommer du lära dig hur du genererar kraft anpassat efter dina kroppsförutsättningar som du lärt dig i Steg 1.
 • Steg 3 – Optimera din bollflykt efter din kroppsbyggnad och kraftkälla. I denna kurs kommer du lära dig att anpassa din naturliga bollflykt efter dina kroppsförutsättningar och hur du genererar kraft.
 • Steg 4 – Träna på att tävla (eller bara spela) och få ut det du utvecklar på banan. Allt du lärt dig på de tidigare kurserna kommer du bli testad på så att du får bästa möjliga chans att få med dig det du lärt dig på banan. Målsättningen är att du skall bli tryggare och spela bättre på golfbanan.
 • Steg 5 – Utvecklingskortet. Efter att du klarat dig igenom Steg 1-4 kommer du erbjudas plats i vårt utvecklingsprogram som bygger på periodiserad träning uppdelat under tre terminer. Detta program är perfekt anpassat för dig som önskar kontinuerlig återkoppling och utveckling.

Pris: 2395:-

Läs mer

PRESENTTIPS

Den perfekta presenten till den golfintresserade

Letar du efter en passande present till någon med stort golfintresse? Eller till någon som pratat om att börja spela golf? Vi har de perfekta gåvan!

Med ett presentkort på golfutveckling hos Sankt Jörgen kan du låta mottagaren bestämma hur han eller hon vill lägga upp det. Du kan till exempel välja att ge bort vår populära screening, lektionspaket för vidareutveckling, en grönt kort-kurs eller ett eget golfbidrag med valfritt belopp. Använd knappen nedan för att beställa.

Kontakta oss för att beställa presentkort
Balance Golf

INDIVIDANPASSADE GOLFLEKTIONER med erik & tommy

Utveckla din golf hos oss året runt

Boka en golflektion hos oss och se fram emot en ren bollträff. Varje gång! På plats för att hjälpa dig finns våra professionella och passionerade Balance Golfutvecklare – Erik Blomqvist & Tommy Billberg. Vi erbjuder privatlektioner året runt i vår studio, kurser samt golfutveckling ute på banan. Se våra populäraste alternativ och priser nedan.

Golfutveckling, 1 person:

15 min – 395 kr
30 min – 795 kr
45 min – 995 kr
60 min – 1195 kr

Golfutveckling, 2 personer:

45 min – 1495 kr
60 min – 1995 kr

Golfutveckling på banan, 1-4 personer:

3 h, 9 hål – 5995 kr (Greenfee tillkommer för icke-medlemmar)

Boka golflektion

Kursalternativ

Grönt kort 2023 – nybörjarkurs i golf

Nybörjare i golf? Boka då “Grönt Kort” – utbildningen för nya golfare som syftar till att ge dig de kunskaper du behöver för att snabbt komma ut på banan och få en bra start på din golfkarriär. Här får du lära dig grunderna i spelet och får tips och råd kring hur du ska tänka och träna för att utveckla ditt personliga golfspel.

Erik och kollegor utvecklar dig som golfare

Vår erfarna och passionerade Golfutvecklare Erik Blomqvist ansvarar för vår träningsverksamhet. Tillsammans med andra Balance Golfutvecklare erbjuder vi lektioner, kurser och event. Titta in på eventkalendern för att ta del av vårt kursupplägg. 

 

Erik Blomqvist

Erik vet vad som är individuellt viktigt för att spela bra golf. Han var den som startade Balance Golf och har bland annat tagit fram en rörelsemodell för golfarens individuella förutsättningar, liksom är den förste i världen som har mottagit certifieringen Swing Catalyst. Erik reser över hela världen och föreläser om biomekanik och individanpassad svingrörelse.

Balance Golfutvecklare – över 30 st i Sverige

Du som golfare är alltid vårt fokus. Tillsammans hjälper vi Golfutvecklare varandra att vara i framkant gällande inlärning och coachning i golfens alla delar. Det innebär för dig som golfare att vi lättare kan förstå din unika fysiska förutsättning och hjälpa dig till en enkel, skonsam och kraftfull svingrörelse så att du kan spela bättre golf, ha mer glädje i både spela och träning samt spela golf hela livet.