Golfslag
Logo element

7-veckors golfkurs i Göteborg

Ta nästa steg i din golfutveckling med våra 7-veckors kurser

AKTUELLA KURSSTARTER: 11/9, 12/9, 13/9, 14/9, 15/9

Balance Golfs 7-veckors kurser är våra bästa kurser inom golfutveckling. Kundnöjdheten är 4,68 av 5 och vi har haft över 3000 människor över 15 år på dessa kurser. Balance Golfs 7 veckorskurs riktar sig till dig som vill träna regelbundet i mindre grupper och utveckla golfen kontinuerligt inför, under och efter golfsäsongen. Genom ökad förståelse för din golfsving och din kropps förutsättningar kommer du få med dig rätt verktyg för hur du skapar en bättre bollträff och genererar mer kraft i dina slag.

Golfbags

7-veckors golfkurs med påbyggnadssteg

Utvecklas som golfare med Balance Golfs 7-veckors kurs! Här fokuserar vi på att du ska utveckla din personliga golfsving anpassad efter din kropp, kraftkälla och rörelseförmåga.

Vi utlovar lärorika timmar och aha-upplevelser tillsammans med andra nyfikna golfare. Målet med kurserna är att du ska öka din spelglädje och få med dig enkla verktyg som gör din träning roligare, tydligare och ger mer resultat.
Se upplägg och kurstider för respektive steg längre ned på sidan och klicka på ”Läs mer” för mer info.

Bra att veta:

 • Kurserna finns i flera utvecklingssteg vilket innebär att det alltid finns ett nästa steg för dig som vill fortsätta din golfutveckling Om du inte har gått någon av kurserna tidigare börjar du alltid med steg 1, oavsett nivå. Detta är din personliga utvecklingsresa och du kommer att få stöttning på individuell nivå och hjälp med dina egna golfutmaningar.
 • Varje kurs pågår i 7 veckor.
 • I kurserna varvas teori med träning. För steg 1-2 sker detta uppdelat i olika tillfällen med digitala föreläsningar och fysiska träningspass. För steg 3-5 sker all utbildning på plats under själva träningstillfället (mer information om uppläggen under respektive steg nedan).
 • Vi tar emot 3 – 8 deltagare per kurs.
 • Du kan betala kursavgiften på plats via swish.

Bra att tänka på:

 • vattenflaska
 • kläder efter väder
 • värm gärna upp några minuter innan kursstart

Har du frågor och funderingar? Tveka inte att höra av dig till tommy@balancegolf.se.

Boka

Feedback från golfare som gått kursen:

– Allt är så mycket mer logiskt. Känner att jag har ett rätt verktyg med mig nu. Och bollträffen är magisk!

– Nu förstår jag hur viktigt balans är. Jag har fått massor av bra bollträffar och fler verktyg på HUR jag skall göra för att komma tillbaka när det inte går så bra.

– Fått koll på min sving. Slicen är borta och jag slår mycket längre!

– Hela upplägget har varit så bra. Varit osäker innan och funderade på att sluta med golfen, men nu vill jag fortsätta. Har redan anmält mig till nästa kurs.

– Nu svingar jag med hela kroppen. Det känns mycket bättre! Bättre bollträff och min kropp tål mer, jag känner ingen smärta längre.

STEG 1 – den fysiska förmågan

Innehåll:
Använd din kropp rätt, på ditt sätt. I denna kurs får du fördjupa dig i din kropp och lära dig hur du svingar efter dina förutsättningar. Målsättningen är att efter kursen är slut skall du hittat din sving som är anpassat efter dig.

Nya kursstarter – Steg 1:
Grupp A: Måndag 11/9 kl. 18.05-19.05 (och 7 veckor framåt)
Grupp B: Måndag 11/9 kl. 19.15-20.15 (och 7 veckor framåt)
Grupp C: Fredag 15/9 kl 14.00-15.00 (och 7 veckor framåt)

Digital föreläsning är för Grupp A-C på söndagar kl 16.15-17.00

Upplägg:
Varje kurs består av 7 digitala föreläsningar och 7 fysiska träningstillfällen. Varje vecka får du:

 • 45 minuter föreläsning via webinar med teori och förberedelser inför veckans pass. Du ansluter via länk och kan lyssna in från en telefon eller dator.
 • 60 minuters träning på plats tillsammans med Balance Golf Coach där ni tränar på veckans fokusområde.

Veckoprogram:
Vecka 1 – Videofilmning av din sving och tydliggöra dina mål med kursen. Efter att du filmats går vi igenom hur dina fötter bör placeras och på så sätt skapa den bästa grunden för din golfsving. Hur ser dina fötter ut? Kanske du pronerar eller supinerar. Vad betyder det och hur påverkar det direkt din sving?

Vi avslutar passet med att tydliggöra hur du skall göra för att få en ren bollträff. Varje gång!

Ps. Ta med din järn 7:a till videofilmningen.

Vecka 2 – Hur ser ditt bäcken ut och hur skall den röra sig för att få full kraft i rotationen samt vara skonsamt mot din ländrygg. Ett kvinnligt bäcken är generellt bredare än ett manligt bäcken. Vad betyder det? Och hur skall du röra ditt bäcken? Bäckenet har en direkt påverkan på hela rörelsen så därför är det så viktigt att du följer ditt bäcken.

Vecka 3 – Denna vecka går vi över till din knäled. Har du raka knän eller är du kanske hjulbent eller kobent? Vad är syftet med knäleden och hur skall dina knän jobba i din golfsving? Visste du att knäleden är en av de främsta kraftgeneratorerna.

Vecka 4 – Nu går vi över till överkroppen, närmare bestämt ryggraden och huvudet. Vi kommer fördjupa oss i ländrygg, bröstrygg, nacke och huvud. Har du skolios, en kufos eller upplever du dig stel i ryggen? Detta pass hjälper dig med att hitta en stark rörelse som skapar mycket rotationshastighet. Även här kommer vi gå igenom hur du får en så skonsam rörelse som möjligt. Visste du att 20-25% av skadorna sitter i ländrygg i golf.

Vecka 5 – Hur skall dina axlar, skulderblad och armbåge röra sig i golfsvingen? Axlarna har en viktig funktion att koppla på kroppens rotation till händerna. Här är det enkelt att det kan bli energiläckage vilket direkt påverkar svingrörelsen.

Vecka 6 – Vi går över till sista leden innan energi går till klubban, dvs handleden. Vad är ett bra grepp? Hur är det anpassat efter dig? Handleden och händerna påverkar direkt bladet så det är viktigt att det är anpassat efter din kropp.

Vecka 7 – Videofilmning ”före vs efter” och genomgång av målet för denna 7 veckorskurs. Ta med din järn 7:a igen. Då får även rekommendationer till din vidareutveckling. Ser fram emot denna dag! =)

Pris:
2395:-

BOKA KURS

Boka

STEG 2 – den tekniska förmågan

Innehåll:
Synka dina krafter fören kraftfullare golfsving. I denna kurs kommer du lära dig hur du genererar kraft anpassat efter dina kroppsförutsättningar som du lärt dig i Steg 1. När krafterna är synkade med din kropps förutsättningar blir avståndet till konstant vilket leder till en ren bollträff. Vi har en målsättningen är att du skall blunda och träffa bollen efter att kursen är färdig.

Nya kursstarter – Steg 2:
Grupp D: Måndag 11/9 kl. 12.00-13.00 (och 7 veckor framåt)
Grupp E: Onsdag 13/9 kl. 17.15-18.15 (och 7 veckor framåt)

Digital föreläsning är för Grupp D-E på söndagar kl 17.15-18.00

Upplägg:
Varje kurs består av 7 digitala föreläsningar och 7 fysiska träningstillfällen. Varje vecka får du:

 • 45 minuter föreläsning via webinar med teori och förberedelser inför veckans pass i ett webinar. Du ansluter via länk och kan lyssna in från en telefon eller dator.
 • 60 minuters träning på plats tillsammans med Balance Golf Coach där ni tränar på veckans fokusområde.

Veckoprogram:
Vecka 1
– Vi mäter din kraftutveckling. Efter att mätningen är genomförd går vi igenom hur dessa krafter påverkar din kropp. Handlingsplanen framåt är helt individanpassad efter vart du är i din golfutveckling. Ta med din järn 7:a till mätningen.

Vecka 2 – Genomgång av ”Balance Golf Equalizer – balansera dina krafter och gör din sving effektfull”. Du får svar på frågorna: vad är en enkel sving för dig? Hur går du till väga?

Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 3 – Genomgång av ”Loading your swing – skapande av potentiell energi”. Du får svar på frågorna: Hur skapar du en bra uppsving? Varför är det viktigt med en bra uppsving?

Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 4 – Avstämning – vart är du i din handlingsplan? Feedback och rådgivning.

Vecka 5 – Genomgång av ”the kinetic sequence – din rörelsekedja”. Vi går igenom vad en bra rörelsekedja är och hur du skall applicera den på dig på bästa sätt.

Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 6 – The release – ”frigörelse av energi till klubbhuvudet”. Vi går igenom vad en release är och hur den skall appliceras i din sving.

Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 7 – Mätning av din kraftutveckling. Nu kommer du få se ”före vs efter” denna 7 veckorskurs.

Då får även rekommendationer till din vidareutveckling med individanpassad golf.

Pris:
2395:-

BOKA KURS

Boka

STEG 3 – den mentala förmågan

Innehåll:
Den mentala förmågan att spela golf påverkar dig som spelare direkt. Vår 7 veckors kurs handlar om att skapa bra mentala förutsättningar och en förståelse som hjälper dig att ta med dig slagen från rangen till spelet på banan. Denna populära kurs har resulterat i fler roliga golfrundor för deltagarna.

Nya kursstarter – Steg 3:
Grupp F: Tisdag 12/9 kl. 10.00-11.00 (och 7 veckor framåt)
Grupp G: Onsdag 13/9 kl. 18.30-19.30 (och 7 veckor framåt)

Upplägg:
Varje kurs består av 7 fysiska 60-minuters tillfällen varvat med träning och teori.

Pris:
2395:-

BOKA KURS

Boka
Svingar golfklubba på green

STEG 4 – din bollflykt

Innehåll:
Optimera din bollflykt efter din kroppsbyggnad och kraftkälla. I denna kurs kommer du lära dig att anpassa din naturliga bollflykt efter dina kroppsförutsättningar och hur du genererar kraft.

Nya kursstarter – Steg 4:
Grupp H: Tisdag 12/9 kl. 20.00-21.00 (och 7 veckor framåt)

Upplägg:
Varje kurs består av 7 fysiska 60-minuters tillfällen varvat med träning och teori.

Veckoprogram:

Vecka 1 – Screena din bollflykt. Ta med din järn 7:a. Efter att screeningen är färdig går vi igenom hur krafter påverkar ditt svingspår och därmed hur din impact är mot bollen.

Vecka 2 – Attack angle – Hur attackerar du bollen? Vi svarar på frågorna: vad betyder attack angle och hur påverkar det din personlig bollflykt?

Vecka 3 – The path – Vad är ditt naturliga svingspår? Vi svarar på frågorna: varför är svingspåret viktigt och vad önskar du svingspåret skall vara för din personliga svingrörelse? Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 4 – The face – varför är bladets position viktigt i din sving? Vi går igenom vad en önskad bladposition är i din impact. Vad är ett bra blad för dig i din bollflykt? Vi fortsätter med din individuella handlingsplan.

Vecka 5 – Avstämning – vart är du i din handlingsplan? Feedback och rådgivning.

Vecka 6 – The optimal numbers – din önskade impact! Vi går igenom vad en bra impact är för dig och hur du bör göra för att komma dit i din nedsving.

Vecka 7 – Mätning. Medtag järn 7. Nu kommer du få se ”före vs efter” denna 7 veckorskurs.
Då får även rekommendationer till din vidareutveckling. Ser fram emot denna dag! =)

 

Pris:
2395:-

BOKA KURS

Boka
Green

STEG 5 den strategiska förmågan

Innehåll:
Denna kurs handlar om att få ut spelet på banan. Genom bra val och smart spel kan du både få roligare på banan och sänka ditt hcp. Mestadels av vår tid kommer vara på banan.

Nya kursstarter – Steg 5:
Grupp I: Torsdag 14/9 kl. 18.00-19.00 (21/9 och 28/9)

Upplägg:
Varje kurs består av 3 fysiska 120-minuters tillfällen varvat med träning och teori. Fokus kommer vara spel på banan.

Pris:
2395:-

BOKA KURS

Boka