Logo element
Publicerat 20 maj 2022

Balance Golf rekryterar TV-profilen Tommy Billberg

Under flera års tid har ni sett och hört honom kommentera några av de största golftävlingarna. Nu gör TV-profilen, golfkommentatorn och golfälskaren Tommy Billberg comeback som Golfutvecklare och coach.

Tommy Billberg - Balance Golf

Tommy Billberg – Ny Golfutvecklare, Balance Golf & Sankt Jörgen Park GC

Nyligen presenterades att Balance Golf tillsatt en ny styrelse och rekryterat nya kompetenser inom affärsutveckling och marknadsföring för att stärka organisationen inför kommande satsningar. Nu växer organisationen ytterligare med Tommy Billberg som kliver ombord i rollen som Golfutvecklare.

Tommy Billberg har en gedigen bakgrund för sitt uppdrag. Som utbildad PGA-instruktör och 9 år som klubbchef har Tommy med sig bred erfarenhet av allt arbete som rör en golfklubb. Men det som kanske flest känner igen honom från är TV-rutan. Tommy kommer tidigare från Viasat Golf och nu närmast från CMore Golf där han guidat svenska golfentusiaster genom ögonblick från golfhistorien och otaliga golfsändningar. Under sin karriär har Tommy kommenterat cirka 8000 timmar livegolf och drygt 400 olika tävlingar på bland andra PGA-touren, Europatouren och LPGA.

Erik Blomqvist, VD och grundare av Balance Golf, gläds åt den nya rekryteringen:

– Vi är oerhört stolta och glada över att få välkomna Tommy till Balance Golf. Hans bakgrund som klubbchef och golftränare samt erfarenheter från golfsporten kommer bredda våra kompetenser ytterligare och bli en värdefull tillgång i vår fortsatta utveckling. Tommy passar perfekt in där Balance Golf är just nu! Vi står inför en spännande tillväxtresa och ser en ökad efterfrågan på individanpassad golfutveckling. Nu när Tommy anslutit till oss ser vi fram emot att kunna hjälpa ännu fler golfare.

Tommy kommer jobba med golfutveckling centralt på Balance Golf samt på plats hos Sankt Jörgen Park GC, som är ett av Balance Golfs Centers i Västra Götalandsregionen. Han kommer även vara delaktig i att driva centrala aktiviteter och skapa förutsättningar för nya affärsmöjligheter och satsningar inom Balance Golf.

– Jag har följt Erik Blomqvist och Balance Golfs framväxande under 15 års tid och har enormt stor respekt för det han och alla de andra Golfutvecklarna gör. Jag gillar verkligen Balance Golfs arbetssätt att erbjuda individuell golfutveckling som utgår från sund och vetenskaplig kunskap, säger Tommy Billberg.

Tommy gör idag sin första golflektion som Balance Golfutvecklare och finns från och med dagens datum tillgänglig för bokning på Sankt Jörgen Park GC. Han kommer också vara en del av Balance Golfs event som arrangeras på olika golfklubbar runt om i Sverige.

– Nu när jag inte arbetar med tv-golf så känns det otroligt inspirerande att få komma ut och känna det här livet som är på och runt en golfklubb igen. Jag ser fram emot mängder med härliga möten med golfare på alla nivåer. Det känns kul att bli en del av det härliga och kompetenta gäng som tillsammans utgör Balance Golf och jag känner mig väldigt varmt bemött av teamet och alla jag mött hittills på Sankt Jörgen Park, avslutar Tommy Billberg.

Från vänster: Alexandra Tuite (Marknadsansvarig Balance Golf), Tommy Billberg (Golfutvecklare Balance Golf) och Erik Blomqvist (VD & grundare av Balance Golf)

Från vänster: Alexandra Tuite (Marknadsansvarig Balance Golf), Tommy Billberg (Golfutvecklare Balance Golf) och Erik Blomqvist (VD & grundare av Balance Golf)

För ytterligare information, var god kontakt:

Erik Blomqvist
VD
+70 858 46 55
erik@balancegolf.se